Saturday, August 24, 2019

AMF, polica kufitare hidhet online vendimi nisi zbatimin nga 1 nëntori

Pas vendimit të tetorit, të Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, ku kërkohej që kompanitë të hedhin online  në kohë reale policat kufitare, duket...

Nuk ka lehtësira, tatimi do llogaritet mbi gjithë të ardhurat

Shqipëria dhe Serbia me barrën më të rëndë fiskale  Ndryshe nga qeveritë e majta, në fushën fiskale qeveria Rama 2 po hyn gjithnjë e më...

Itali, shqiptarët me biznes, të 4-tit në listë

Të dhënat e një studimi të fundit tregojnë se, në Itali ka 41.153 shqiptarë sipërmarrës. Kjo shifër i referohet vetëm atyre që rezultojnë juridikisht...

Qeveria: Taksë progresive mbi të gjitha të ardhurat

Qeveria mashtroi me premtimin për uljen e taksave mbi rrogën. Ndonëse gjatë fushatës kishte premtuar se do të ulte nga 23 për qind në...

Forumi i biznesit Shqipëri-Slloveni, bizneset tregojnë interes për Shqipërinë

Mbi 25 kompani sllovene janë bërë pjesë e forumit të biznesit Shqipëri-Slloveni duke shprehur interes për të investuar në disa sektorë si në energji...

Buxheti 2018, 1 miliard lekë për rikonstruksionin e ministrive

  Qeveria shqiptare ka parashikuar që të shpenzojë rreth 1 miliard lekë vetëm për rikonstruksion të godinave të Ministrive, blerje të pajisjeve elektronike dhe blerje...

Taksat për banesat do të “mbushin arkën” e njësive vendore

Vendosja e taksës sipas vlerës së banesave parashikohet të sjellë rritje të ndjeshme të ardhurave në njësitë e qeverisjes vendore. Raporti, i përgatitur nga Co-PLAN...

Euro vijon me renie,flasin ekspertet…

Monedha e përbashkët prej ditësh ka vijuar zhvlerësimin në tregun vendas, ku sot është këmbyer në nivelin e 133.42 lekëve sipas kursit zyrtar të...

PPP në energji, shkurtim të procedurave për projektet mbi 100 mln...

Qeveria shqiptare ka parashikuar që të shkurtojë procedurat për projektet PPP në sektorin e energjisë. Në bazë të një vendimi të miratuar në mbledhjen...

Aksioni – Antiinformaliteti, mbyllen 319 biznese vetëm në një muaj

Vetëm në një muaj të aksionit antiinformalitet në vend janë mbyllur 319 biznese.Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve bën me dije se këto subjekte janë...

Artikujt e fundit