Friday, January 17, 2020

DOLLARI NË PIKIATË, ARRIN PIKËN MË TË ULËT NË HISTORI

  Monedha e gjelbër ka vijuar të zhvlerësohet në tregun vendas duke u këmbyer sot me 111.25 lekë, rreth 1.09 lekë më pak se fundi...

EURO FILLON REVASHIN, NË SHTATOR RRITET MONEDHA E PËRBASHKËT EUROPIANE

  Monedha e përbashkët europiane është forcuar për të tretën ditë radhazi, duke u këmbyer sot me 132.49 lekë. Sipas ekspertëve të kursit të këmbimit me...

RRITJE REKORD E ÇMIMEVE NË KORRIK, SHQIPËRIA E TRETA NË EUROPË

Shqipëria vijon të mbajë rekordet europiane përsa i takon ritmeve të rritjes së çmimeve. INSTAT raportoi sot se rritja e Indeksit të Harmonizuar të...

Rimbursimi i teksteve shkollore, përfitojnë mbi 3 mijë fëmijë.

   Shtohet kategoria e familjeve përfituese për librat shkollor falas. Këtë vit, krahas fëmijëve të familjeve në nevojë do të përfitojnë edhe ato familje që...

BERZH: 50% e shqiptarëve duan demokraci, 31 % duan sistem autoritar.

  Sipas Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, 31% e shqiptarëve preferojnë më shumë një sistem autoritar qeverisjeje sesa demokracinë.  Gjetjet janë bërë publike në vrojtimin...

Amnistia fiskale/ Nis fshirja e plotë e detyrimeve para vitit 2010,...

Në zbatim të ligjit “Për Pagesën dhe fshirjen e pjesshme të detyrimeve tatimore, doganore, si dhe procedura e heqjes nga qarkullimi të mjeteve të...

Pagat dhe pensionet i percakton ekonomia

Rritja ekonomike gjate vitit te kaluar kapi shifrat 3.46 perqind, por sipas ekonomisteve, ajo duhet te arrije mbi 5-6 perqind qe te reflektoje ne...

Financime grand për fermeret

Nga 400 mije deri ne 3.5 milione leke fermeret dhe nga 700 mije deri ne 10 milione leke agrobiznesi, kane mundesi te perfitojne grand...

Rriten pagat per administraten

Në fillim të këtij muaji qeveria miratoi VKM-në që i hapi rrugë rritjes së pagave në administratën publike. Numri një i financave Arben Ahmetaj...

Punesimi, kryeson sektori fasonerise

Biznesi fason vijon të mbajë kryesimin e punësimeve në vendin tonë, duke treguar edhe njëherë tjetër shenjat e një ekonomie në krizë. Në rrethin...

Artikujt e fundit