Sunday, August 19, 2018

Çfarë ka ndodhur me veprën e Atë Shtjefën Gjeçovit?

3 françeskanë ku dallohen Atë Fishta dhe Atë Gjeçovi Vepra e Atë Shtjefën Gjeçovit, sikurse thashë edhe pak më lart, është e botuar dhe e...

Shkodra e Tinka Kurtit pa një kinema aktive

Nëse sot do të pyesim tim atë apo të tjerë moshatarë të tij për kinemanë e Shkodrës, pa asnjë dyshim ata do të thonë...

Viti Mbarëkombëtar i Skënderbeut, 30 milion lek për restaurimin e Memorialit

Në kuadër të “Vitit Mbarëkombëtar të Skënderbeut” ka nisur puna për restaurimin e Memorialit të Skënderbeut, Kishës së Shën Nikollit (Vendvarrimi i Skënderbeut) dhe...

Kadare rrëfen raportet me nënën e fëmijërinë: Isha dymbëdhjetë vjeç dhe...

Janë thuajse të pangjashme ato raste, kur një shkrimtar flet pa dorashka për nënën e vet. Jemi mësuar zakonisht me figura të ëmbla, të...

Marin Beçikemi, një jetë e kaluar mes Ciceronit dhe Shkodrës

Ndër sa e sa humanistë të shquar me origjinë shqiptare, sot do të merremi me shkodranin që vjen menjëherë pas Marin Barletin, shkrimtarin, studiuesin...

Vepra e çuditshme: Shpjegimi i vuajtjeve shqiptare nëpërmjet figurave të kulturës...

Ndërkohë që lëvizte sa në njërin vend në tjetrin në kërkim të dhënies së një kontributi sa më të madh, Marin Beçikemi do të...

Rrëfimi i Anisa Markarian: Si më zgjodhën te “Vajzat me kordele...

  Çdo përvjetor lindjeje është një mundësi për të kthyer pak kokën pas, për të parë atë që shkoi, për të reflektuar mbi çka ke...

Tifozi i Gjermanise dhe pjata e groshes me kamarieren – Humor...

Kur e pyeti ish drejtori i kinema "Rozafatit" Dilaveri, Tefën: - Pse tifoz i gjermanve qenke ti Tefë? - Po pse me kë me u ba...

Zoja Shkodër dhe Zoja e Shkodrës

Nuk e di përse, ndoshta nga shkronja e fundit, por gjithnjë kur është folur për qytetin e Shkodrës, imazhi i saj njerëzor është kristalizuar...

Ismail Kadare nderohet në Tiranë me çmimin e karrierës akademike

“Krijimtaria e Kadaresë mbetet “buka” shpirtërore, që ka ushqyer imagjinatën dhe ka riformatuar përmasat e munguara të lirisë individuale të ҫdo shqiptar”.     Ishin këto fjalët...

Artikujt e fundit