Tuesday, September 25, 2018

Pamje të rralla/ Ja si dukej Shqipëria në vitet e para...

Koleksioni Wilfried Fiedler ka shkrepur disa fotografi mjaft domethënëse rreth vitit 1957 gjatë udhëtimit të tij në Shqipëri. Flitet për një fond personal fotografik të...

Rreshtat e fundit te Lahutës! Këto janë fjalët përmbyllëse të kryveprës...

Sot është dita. Është momenti t’u rikthehemi rradhëve profetike me të cilat përmbyllet një ndër kryeveprat e letërsisë shqipe: Lahuta e Malcis e At...

Befason imami shqiptar: Mos festoni ditën e Pavarësisë, është haram!

Ndonëse shumica e shqiptarëve zgjedhin të festojnë me rastin e 28 dhe 29 nëntorit, pasi e konsiderojnë si një datë të rëndësishme dhe historike,...

Kanadezët mahniten pas vendit tonë: Shqipëria është Kroacia e ardhshme

Që kur u largova nga Montreali pothuajse dy muaj më parë, kisha shansin të vizitoja Londrën, Parisin, Belgjikën dhe disa vende të Ballkanit. Surpriza...

Poezia vajtuese e Atë Gjergj Fishtës në njëvjetorin e Pavarësisë

Në një vjetroin e Pavarësisë, Atë Gjergj Fishta shkruan poezinë e mëposhtme me tone të qarta të një elegjie kombëtare e cila dëshmonte më...

Sami Rrepishti “Qytetar Nderi” i Shkodrës

Këshilli i Bashkisë së Shkodrës nderon me titullin “Qytetar Nderi” Profesor Sami Repishtin. “Për mbrojtjen dhe pasqyrimin e vlerave qytetare dhe demokratike të bashkëqytetarve tanë...

Koncerti i bandes frymore te Shkodres, Basha: Nder aktivitetet me te...

Basha: Nje nga aktivitetet me te bukura te pavaresise Banda frymore e qytetit përmbylli festimet e parashikuara nga bashkia Shkoder për 28 nëntorin, pavarësinë...

Raporti i Bankës Botërore: Shqiptarët kanë diversitet të lartë gjuhësor

Shqiptarët, sipas një raportit të Bankës Botërore, kanë diversitet të lartë gjuhësor, pavarësisht se gjuha zyrtare në vend është shqipja, vetëm një. Ndryshe nga...

A është kjo tromba e ngritjes së Flamurit? Fakte të rralla...

Shumë fakte dhe sidomos objekte për ditën e shpalljes së Pavarësisë u shpërndanë nëpër shqipëri, disa u tjetërsuan, humbën apo u përvetësuan nga muze...

Si ka ndryshuar maja e flamurit shqiptar ndër vite…

Koleksionisti i njohur shqiptar, Artan Lame ka sjellë pamjet e ndryshimit të majës së flamurit ndër vite. Në një postim në Facebook, ai shkruajti: “DITA E...

Artikujt e fundit