Wednesday, May 22, 2019

Monumentet e kultures ne meshire te fatit

Prej  shume vitesh monumentet e kultures, pllakat perkujtimore, lapidaret, bustet  e  memorialet  te ekspozuara ne vendet  publike te dukshme, apo lulishte ne qytetin e...

Komedia “General & Playboy” në Migjeni.

Artisti shumë dimensional Bujar Kapexhiu vjen në qytetin e Shkodrës me komedin e tij Gjeneral and Playbou, e cila do shfaqet në Teatrin “...

Monodrama: mungese te spektatorit

Monodrama “ Kontrabasi “ e autorit gjerman Patrich Suskind, eshte shfaqur mbreme ne Teatrin “ Migjeni “ te Shkodres. Aktori i vetem protagonist Pjerin...

“ Kontrabasi “, te premten ne Teatrin “ Migjeni “

Monodrama “ Kontrabasi “ e autorit gjerman Patrick Suskind, do te  shfaqet diten e premte ne teatrin “ Migjeni “, te qytetit te Shkodres....

4 Fituesit e “Don Matteo Colucci”

Nje koncert  me kater instrumentiste te ciklit te ulet, pjesmarres ne konkursin internacional Dom Mateo Koluçi, Fazano Itali, kane ekzekutuar ne sallen “ Gjon...

“Emocion”, ekspozita e maturantes Selmani

“Bashke ndalojme trafikimin”, nën këtë moto realizoi punimet e saj dhe u shpall fituese në konkursin kombëtar të anti-trafikimit të qenieve njerëzore organizuar nga...

Festivali Ballkanik i teatrove ne Bursa

Pjesmarrja ne festivalin Ballkanik te teatrove ne Bursa te Turqise ka qene nje nder eksperiencat e veçanta te perjetuara nga trupa e aktoreve te...

Pranvera frankofone ne EUIC

Pranvera frankofone në vendin tonë nisi me një sërë aktivitetesh që në fokus të tyre kanë promovimin e kulturës së këtij shteti. Sivjet mesazh...

“Mbremjet e freskise Frankofone”

  Grupi Zabo sjell interpretime te veçanta ne “Migjeni” E pagëzuar ndryshe si pranvera e mundësive, ajo frankofone e këtij viti nisi e veçantë në qytetin...

Promovohet “Kod”, i Monika Stafes

Analiza politike, refleksione, qasje evropiane e kulturore, maredhenjet mes njerezve etj, pasqyrohen me mjaft profesionalizem, ne librin “ Kod “, te shkrimtares dhe publiçistes...

Artikujt e fundit