Friday, February 22, 2019

“Nje dite me poezine”

“Nje dite me poezine”  ka qene aktiviteti  poetik i organizuar nga nxenesit e gjimnazit “Jordan Misja” ne Shkoder ne kuader te festes se 7...

Vitrina javore e librit

Mes titujve te rinj qe prezantohen kete jave ne vitrinen javore te librit vjen botimi: “Premtoj te gaboj” nje liber nga autori Pedro Chagas Freitas....

Emocionet e nje konkursi ne poezi

Pasi perzgjodhen nga 120 krijimet e tyre letrare ne poezi dhe proze, 15 prej tyre i paraqiten ne konkursin qe u organizua ne biblioteken...

Çmimi “Hamit Boriçi 2017”

I cilësuar ndryshe si babai i gazetarisë Shqiptare Hamit Boriçit ju përjetësua emri me një çmim që shenoi edicionin e parë në Shkoder, por...

“Shfaqja e pare filmike ne Shkoder”

“Dy rrugët e Idromenos” po sherbejnë si muzë për artistët shkodranë të cilët prej javësh jane bere pjesë e diskutimeve të nisura në kuadër...

“Një muze për Fishten”

"Një muze për Fishten", është nisma e ndermarrë nga një grup studentesh të cilet synojne që të bëjnë të mundur realizimin e një muzeu...

“Nje zjarrfikes ne oborrin e teatrit”

Një teatër që synon ta bëjë spektatorin pjesë të dialogut por edhe kontestimeve. Këtë mision mori përsipër regjisori Stefan Çepaliku me trupën e aktorëve...

Ekspozita e studenteve te arteve

Studentët e vitit të parë dhe të dytë të “Pikturës & grafikës” në departamentin e arteve pranë universitetit “Luigj Gurakuqi” erdhen me nje ekspozitë...

“Marubi Loves Collage”

I kthyer ne nje model te veçantë promovimi por edhe përfshirje, muzeu kombëtar i fotografisë ”Marubi” organizoi workshopin e radhës kushtuar ditës së të...

“Kisha Katolike në trevat Shqiptare”

Nëse merr përsipër të gjurmosh shenja të identitetit kombëtar nuk mund, dhe as duhet të anashkalosh dokumente dhe dëshmi të komuniteteve katolike në trevat...

Artikujt e fundit