Wednesday, June 3, 2020

Filmi “Burrneshat”, drame nga Teatri i Athines

Kane udhëtuar nga Athina për ne Shkoder, qe te takojnë aktorin Bruno Shllaku ! E kane njohur nepermjet filmit “Burrneshat”, qe dy vite me...

“Une jam Çameria”

Brenda nje muaj, tragjedia çame ne skenen e teatrit “Migjeni” me dramen “Amaneti” e Odise Plakut, për te cilen kane filluar provat me bashkeregjisore...

Demtimi i Trashegimise Kulturore

Trashëgimia Historike Kulturore edhe ne Kosove, e kryesisht ajo qe identifikohet me ndërtimet, ka pësuar dëme te pariparueshme. Nga mbi 350  objekte ne Prizren...

Te pasurosh biblioteken e shkolles

Ne mund ti sigurojme vetë librat e bibliotekes sonë. Me këtë qellim nxenesit e shkolles Beselidhja në Lezhë kanë ndermarrë një inisiativë për mbjelljen e...

“Marubi Celebrates the Originals”

“Nga negativi tek pozitivi, nga proçesi i fotografimit tek memoria që mbart secila fotografi që i ka mbijetuar kohërave”. Këtë mision mori mbi supe...

Panairi i arsimit profesional

I ka pagëzuar si një histori suksesi. Madje vajzat dhe djemtë që ndjekin arsimin profesional, për ministren e mireqenies sociale dhe rinise Olta Xhaçka...

Pasurohet biblioteka e Lezhes

Mbi 1000 tituj të rinj i janë shtuar bibliotekes së Lezhës. Çmimi i fituar në dhjetor të vitit të shkuar me praktiken e Bibliotekes...

Me dashurinë për Token dhe Lulet

Dashurisë për lulet dhe për token, grupi artistik i shkollës nëntëvjeçare “Dëshmorët e Prishtinës” Shkodër u ka kushtuar një koncert ne sallën “Gjon Kapidani”...

“Dyshimi” ne skenen e “Migjenit”

E bazuar mbi frikërat, pasiguritë e dyshimet, u ngjit në skenën e teatrit “Migjeni” të Shkodres drama “Dyshimi” e shkruar nga John Patrick Shanley....

Festivali i 55-te Mbarëkombëtar i Fëmijëve

Festivali Kombëtar i Fëmijëve qe tradicionalisht zhvillohet ne Shkodër, mbush 55 vjet, dhe si mbarëkombëtar 25 vjet pasi u përfshinë edhe trevat shqiptare pertej...

Artikujt e fundit