Monday, September 24, 2018

Përqendrimi në kryeqytet, Tirana “mbledh” 30% të popullsisë shqiptare

Shqipëria është shteti i 11 në Europë (madje përpara Austrisë, Gjermanisë), por edhe të gjithë vendeve ballkanike, me përqindjen më të lartë të popullsisë...

E panjohura historike! Betimi i Mbretit Zog me përkrenaren e Skenderbeut

Historiani dhe studiuesi Erald Kapri, ka sjellë një fakt mjaft interesant sa i përket betimit të Mbretit Zog në 2 shtator të vitit 1921,...

Gregor Rama hap ekspozitë

Djali i kryeministrit, Gregor Rama do të hapë një ekspozitë të tijën personale në Galerinë Fab. Kuratori i ekspozitës është Vladimir Myrtezai. Ekspozita “Fidem”...

25% e përdoruesve heqin aplikacionin Facebook

 Një e katërta e përdoruesve të rrjetit social Facebook ka hequr këtë aplikacion nga celulari. Kjo përqindje shkon në 44 mes të rinjve, një fenomen...

Saharaja do të prodhojë dyfishin e energjisë së botës, por “s’do...

Instalimi i numrit të madh të paneleve diellore dhe turbinave me erë në shkretëtirën e Saharasë do të kishte një ndikim të madh tek...

“Dashuria fillon në shtëpi”, fjalimi i Nënë Terezës kur mori Çmimin...

   “Dashuria fillon në shtëpi”  Nga Nënë Tereza* Sot, mjeti më i madh, shkatërruesi më i madh i paqes, është aborti. Dhe ne që po qëndrojmë këtu,...

Ekspozohet në Muzeun Historik Kombëtar pasaporta e Nënë Terezës

  Pasaporta e Nënë Terezës, që shenjtores iu dha në vitin 1927, pasi i bëri një kërkesë autoriteteve në Shkup për të vizituar familjen e...

Mrike Gjikola, simbol i përpjekjeve për të mos harruar vuajtjet e...

Në vitin 1948, Mrikë Gjikola, 26 vjeç, u mor me dhunë nga shtëpia e saj në zonën malore të Mirditës në Shqipërinë e veriut...

Pushtimi i emigrantëve në Itali, shqiptarët të tretët për sa i...

Numri i veprave penale të kryer nga shtetasit shqiptar në 2016-n në vendin fqnj ishte 7575, të renditur pas rumunëve, me rreth 16348 krime...

Veprat penale nga emigrantët në Itali, ja në çfarë vendi renditen...

Numri i veprave penale të kryer nga shtetasit shqiptar në 2016-n në vendin fqnj ishte 7575, të renditur pas rumunëve, me rreth 16348 krime...

Artikujt e fundit