Tuesday, November 20, 2018

Alarm në Europë për vezët e prekura nga lëndët toksike. Mbyllen...

Miliona vezë janë tërhequr nga dyqanet dhe magazinat në Gjermani, Holandë dhe Belgjikë, pasi u zbulua se përmbajnë nivele të larta të një insekticidi...

Dita Boterore e luftes kunder Kancerit

Pas semundjeve kardiovaskulare, ato tumoriale renditen të dytat për nga numri i të prekurve në të gjithe vendin. Vitet e fundit edhe në Shkoder...

Temperaturat rrisin numrin e vizitave

Ndryshimi i menjehershem i temperaturave eshte reflektuar tek me te veglit. Numri i vizitave ne pediatrine e spitalit rajonal te Shkodres eshte rritur dhe...

Dhuroni gjak, shpetoni nje jete

  Nje seance dhurimi gjaku, ne ndihme te semureve talasemike, te dializes, personave me hemoragji nga traumat, etj, eshte organizuar me student, padagoge, qytetare dhe...

Proçesi i vaksinimit te fruthit e rubeoles

Vazhdon intensivisht fushata e vaksinimit ndaj fruthit dhe rubeoles me grupmoshat e viteve te lindjes 80-90, ne te gjitha qendrat shendetesore te Qarkut Shkoder. ...

Dita nderkombetare e hipertensionit

17 maji shenon diten nderkombetare te hipertensionit,  e cila ka nje perhapje te gjere ne mbare boten, ku cdo vit shenon 1.9 milione te...

Dita nderkombetare e talasemise

“Dhuro gjak, shpeto nje jete”! Eshte ky apeli qe bejne mjeket, ne diten nderkombetare te talasemise. Kjo eshte nje semundje gjenetike qe ndahet ne...

Ne kuader te dites boterore te astmes

Te semuret me astme ne vendin tone kane njohur rritje vitet e fundit. Sipas statistikave zyrtare te shendetit, ne Qarkun e Shkodres jane te...

Shkoder, rritet numuri i te semureve me veshka.

Ka nje tendence ne rritje persa i perket numurit te semureve  me probleme te veshkave dhe qe po prek te gjitha grupmoshat, kryesisht ato...

Ç’rregullimet mendore, shtohen vizitat

Prej 2 muajsh te semuret kronike te shendetit mendore iu eshte ofruar mundesia per te marre mjekimin baze falas nga sherbimi social, pasi prej...

Artikujt e fundit