Monday, December 17, 2018

Ç’rregullimet mendore, shtohen vizitat

Prej 2 muajsh te semuret kronike te shendetit mendore iu eshte ofruar mundesia per te marre mjekimin baze falas nga sherbimi social, pasi prej...

Rikthehet ne funksion ekoja abdominale

Rikthehet ne funksion ekoja abdominal digitale 3dimensionale ne qendren shendetesore nr 3 ne Shkoder, e cila prej disa muajsh kishte pesuar defekt. U desh...

Rritet numri i te prekurve me alergji

Ardhja e pranveres , luhatjet e temperaturave dhe celja e luleve ka sjelle shqetesime tek  pacientet alergjike duke rritur ne kete menyre numrin e...

Semundjet tumorale, rreziku i larte

Semundjet tumorale konsiderohen te dytat pas atyre kardiaovaskulare per shpeshtesine dhe rrezikshmerine e tyre.Deri tani  numerohen rreth 14 milione raste te reja dhe 8.2...

Diabeti, semundja e shekullit

Diabeti po konsiderohet si semundja e shekullit e cila prek kryesisht moshat e dyta dhe te treta,  ku cdo dite shtohen rreth 3 apo...

Rishfaqja e epidemise se fruthit

Pas te dhenave te fundit se Shqiperia  rrezikohet te preket nga epidemia e fruthit qe ka shperthyer ne vende te ndryshme te Europes, Drejtoria...

Rritja profesionale tek bluzat e bardha

Rritja e nivelit profesional te bluzave te bardha mbetet nje angazhim i Urdherit te infermierit sikunder mbeshtetja e vazhdueshme e tyre. Takimi ne Lezhe...

Digjitalizimi i Sherbimit Shendetesor

Ministri i Shendetesise, Ilir Beqaj, i kërkoi Shoqates se Nefrologjise qe te perfshije ne Programin Kombetare te Prandalimit dhe Mjekimit te Semundjeve te Veshkave,...

Kontrolli shendetesor falas

Ne qendrat shendetesore te qytetit te Shkodres eshte rritur ndjeshem numri i vizitave per kontrollin baze qe ofrohet pa pagese per grupmoshat nga 35-70,...

Frenimi i ikjes se mjekeve specialiste

Për të frenuar rrjedhjet që po përjeton shendetesia shqiptare me largimin e mjekeve specialiste, ministria e shendetesise ka vendosur të aplikojë prej 1 Marsit...

Artikujt e fundit