Sunday, January 20, 2019

Kontrolli shendetesor falas

Ne qendrat shendetesore te qytetit te Shkodres eshte rritur ndjeshem numri i vizitave per kontrollin baze qe ofrohet pa pagese per grupmoshat nga 35-70,...

Frenimi i ikjes se mjekeve specialiste

Për të frenuar rrjedhjet që po përjeton shendetesia shqiptare me largimin e mjekeve specialiste, ministria e shendetesise ka vendosur të aplikojë prej 1 Marsit...

Prej 2 javesh mungojne kartat e shendetit

Prej me shume se 2 javesh  te gjithe personat qe paraqiten neper  qendrat shendetesore  per marrjen e kartes se shendetit nuk arrijne te pajisen...

“Zemra”, shkaktarja e 50% te vdekjeve

Semundjet kardiovaskulare perbejne shkakun kryesor  te vdekjeve si dhe mbi  50% semundsherine e pergjithshme ne gjithe vendin. Kardiologu i Spitalit Rajonal Shkoder Edi Smajlaj...

Fatusha: Perballuam situate te veshtire

Drejtorisë se Shëndetit Publik Shkodër, i rezulton e suksesshme puna qe beri për vaksinimin kundër gripit dhe përballimin e situatës qe u krijua nga...

Trajtim social për te braktisurit.  

  Preçi:Puna fillon me evidentimin e tyre nga qendrat sociale. Ata qe i quajmë endacake, te cilët i ndeshen si ditën ashtu dhe natën ne mjedise...

Kanceri, vrasesi i heshtur

25 përsona kanë humbur jetën gjatë vitit 2016 në qarkun e Lezhës si pasoje e kancerit, ndersa janë diagnostikuar më këtë semundje për here të...

Spitali i Laçit pa salle operacionesh

Mbulon me sherbime nje zone te konsiderueshme, por spitali i Laçit nuk ka nje salle operacionesh. Nisur nga pozita gjeografike e këtij spitali i...

Ne kerkim te komisionit për shëndetin mendor

Nga Tirana ne Kukes dhe nga Kukesi ne Shkoder ! Kjo eshte rruga qe i duhet te beje Bardhyl Gashit me banim ne Bathore,...

Kujdesi per dhembet tek femijet

Demtimet e dhembeve mbeten nje nga problemet me te theksuara tek femijet. Prej vitesh ne polikliniken e qytetit ofrohet sherbimi falas per nxenesit e...

Artikujt e fundit