Saturday, September 21, 2019

Trajtimi i qenve endacake

Të kthyer në shqetësim për mbarë komunitetin e Lezhës, më në fund ka nisur të marrë zgjidhja çeshtja e qenve endacakë. Pushteti vendor ne...

Mensa e te varferve nga provinca Françeskane

40 persona në vështirësi ekonomike dhe pa të ardhura, do të ketë një portë të hapur prej kësaj të enjtë për ushqimin e përditshëm...

“Mos dhuro para, dhuro kujdes”

“Mos dhuro para, dhuro kujdes”, nen keto moto bashkia e Shkodres ka organizuar nje aktivitet sensibilizues ne diten nderkombetare te femijeve ne situate rruge...

Mjerimi ne familjen Gjonaj !

Fatkeqesia dhe mjerimi shpesh bëhen bashkë dhe rrethojnë jetën e njerezve. Të jeshë i semur në një vend të varfer është dyfish sprove e fatit....

Rikthimi ne atdheun tend

Kanë provuar të lënë Shqipërinë duke udhëtuar drejt Gjermanisë për një jetë më të mirë, por “fati” nuk ka qënë me ta dhe kanë...

“Depresioni le te flasim”

Organizata boterore e shendetit kete vit ka vendosur organizimin e nje fushtate sensibilizuese ne nivel global me sloganin “Depresioni le te flasim” ne diten...

7 vjeçarja e semure nga autizmi

Mes varferisë dhe semundjes. Kjo është historia e familjes Bregaj në Torovic të Lezhës. Vajza 7 vjecarë e kësaj familje është autike dhe ka probleme...

Fuqizimi socio-ekonomik i Romeve

Fuqizimi social, ekonomik i Romeve dhe Egjiptianeve ishte tema e aktivitet te zhvilluar ne zyrat e Qendres se Informimit te  Bashkimit Europian ku pjesemarres...

Largimi i femijeve ne situate rruge

Mbrojtja e fëmijevë në situatë rruge mbetet një sfidë e vazhdueshme për vendin tonë. Shfrytëzimi i tyre kryesisht për të lypur është prezent në...

Kontrate Sociale per te rinjte

Ne nje kohe qe jeta e te rinjve ne Shqiperi eshte e mbushur me pasiguri, papunesi apo veshtiresi per tu arsimuar, pasi ka nje...

Artikujt e fundit