Monday, September 21, 2020

Rritet numri i narkotikeve

Raste te shpeshta jane denoncuar ne lidhje me rritjen e perdorimit te lendeve narkotike ne shkolla e vecanerisht neper gjimnaze, ku aromen e librave...

Familja me 6 anetare ne mes te lulishtes

Hijet e plepave ne lulishten e ish-Pazarit te Vjeter i bejne strehe ! Kjo eshte “banesa” për familjen Sula nga Golemi, me 6 anetare,...

Grate kerkojne me shume hapesira

Përfshirja e grave në vendimmarrje ishte në qënder të një takimi të organizuar në Lezhë. Gratë duhet të përbëjnë 50% të parlamentit dhe të institucioneve...

Trajtimi i qenve endacake

Të kthyer në shqetësim për mbarë komunitetin e Lezhës, më në fund ka nisur të marrë zgjidhja çeshtja e qenve endacakë. Pushteti vendor ne...

Mensa e te varferve nga provinca Françeskane

40 persona në vështirësi ekonomike dhe pa të ardhura, do të ketë një portë të hapur prej kësaj të enjtë për ushqimin e përditshëm...

“Mos dhuro para, dhuro kujdes”

“Mos dhuro para, dhuro kujdes”, nen keto moto bashkia e Shkodres ka organizuar nje aktivitet sensibilizues ne diten nderkombetare te femijeve ne situate rruge...

Mjerimi ne familjen Gjonaj !

Fatkeqesia dhe mjerimi shpesh bëhen bashkë dhe rrethojnë jetën e njerezve. Të jeshë i semur në një vend të varfer është dyfish sprove e fatit....

Rikthimi ne atdheun tend

Kanë provuar të lënë Shqipërinë duke udhëtuar drejt Gjermanisë për një jetë më të mirë, por “fati” nuk ka qënë me ta dhe kanë...

“Depresioni le te flasim”

Organizata boterore e shendetit kete vit ka vendosur organizimin e nje fushtate sensibilizuese ne nivel global me sloganin “Depresioni le te flasim” ne diten...

7 vjeçarja e semure nga autizmi

Mes varferisë dhe semundjes. Kjo është historia e familjes Bregaj në Torovic të Lezhës. Vajza 7 vjecarë e kësaj familje është autike dhe ka probleme...

Artikujt e fundit