Saturday, December 15, 2018

Lumi ‘privatizon’ rrugët, izolohen disa fshatra në Kurbin

Shtrati i lumi Drojë në Kurbin, në tërë gjatësinë e tij ka pësuar dëmtime të shumta. Shtrati sa vjen dhe zgjerohet. Pritat që ishin...

Largimi i të rinjve lë vetëm 92 mijë të moshuar

Që  prej kohës kur Rama u bë kryeministër shqiptarët kanë lëvizur masivisht drejt vendeve të BE-së kryesisht duke kërkuar azil dhe punë nga gjendja...

Zejmeni dhe fshatrat përreth si në mesjetë, qirinj në vend të...

Banorët e Zejmenit në Lezhë dhe fshatrave përrreth thonë se po e kalojnë shumicën e kohës në errësirë. Ndërprerjet e energjisë elektrike janë kthyer në...

Shqipëria me raportin më të ulët të varësisë ndaj të moshuarve

Plakja e popullsisë është një fenomen që po prek të gjitha shtetet. Në pjesën më të madhe të vendeve anëtare të bashkimit Europian ky...

Shqiptarët më paragjykuesit në rajon dhe Europë, të varfrit diskriminohen

Shqiptarët janë populli më diskriminues në rajon dhe Europë ndaj të varfërve. Sipas një raporti të Komisionit Europian vërehet se 33% e qytetarëve shqiptarë...

Abuzimi i fëmijëve në internet, UNICEF nxjerr shifrat tronditëse

Gjatë samitit për abuzimin e fëmijëve në internet, Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët, UNICEF ka publikuar shifra dhe fakte tronditëse. Sipas UNICEF, mosha...

Sidriti i jep kurajo 15-vjeçarit që dergjet në shtrat, Elseid Hysaj...

Rasti i Musa Baculit nga Shkodra, i cili ka mbi tre muaj që dergjet në Spitalin e Shkodrës preku mbarë opinionin publik. Sapo rasti u...

Ikja e “trurit”, Shqipëria përkrah Eritresë dhe Somalisë

Fenomeni i “Largimit të Trurit" është kthyer në një problem të ndjeshëm për Shqipërinë. Në një raport të Unesco, “Global Education Monitoring 2019” thuhet...

Raporti i UNESCO/ Mbi 20% e personave të kualifikuar duan të...

Migracioni dhe zhvendosja e popullatës bashkëveprojnë me arsimin në shumë mënyra. Këto lidhje kanë ndikim tek ata që lëvizin, ata që qëndrojnë dhe ata...

Mesi në Ministerialin për Reformën në Administratë Publike

Zëvendëskryeministrja e Shqipërisë Senida Mesi mori pjesë në Bruksel në Ministerialin e 9-të të Bordit Drejtues të Shkollës Rajonale të Administratës Publike (ReSPA), i...

Artikujt e fundit