Monday, October 15, 2018

Procedura, ja si të rrisni masën e pensionit

Jo pak të moshuar shfaqin pakënaqësi në lidhje me pagesën që iu takon, në momentin që merret vendimi lidhur me masën e pensionit të...

Itali, shqiptarët ndjehen të kërcënuar nga emigracioni

Emigrantët e rregullt në Itali mes të cilëve dhe emigrantët shqiptarë ndjehen të kërcënuar nga emigrantët klandestinë që gjatë viteve të fundit kanë pupulluar...

Studimi, 70% e fëmijëve në Shqipëri përjetojnë dhunë

70% e fëmijëve të moshës 8 deri në 18 vjeç kanë përjetuar një formë dhune dhe 80% e prindërve kanë pohuar se kanë përdorur...

Tregu i kafshëve në Milot në gjendje të mjerueshme

Tregu i kafshëve të gjalla në Milot përkeqësohet çdo ditë, ndërkohë që vec vendit të shitjes, është shndërruar dhe në një vend therjes, duke...

Fakte interesante për uraganet

Njihuni me shatatë fakte interesante për krijimin e uraganeve. Uraganet janë stuhi tropikale me shpejtësi të erës mbi 257kmh. Ato mund të lëshojnë më shumë...

Letra e nënës në Kuvend: Ndërrimi i ilaçit po më vret...

“U detyrova të shkruaj se jam në udhëkryq për shëndetin e djalit tim të vetëm që më ka mbetur!”. Kështu e nis letrën e...

Pr.ligji/ Gjobë 10 mijë lekë kush u shet pije energjike fëmijëve

Një sërë ndryshimesh janë propozuar në ligjin nr. 9518, datë 18.4.2006 “Për mbrojtjen e të miturve nga përdorimi i alkoolit”, të ndryshuar. Në pritje...

Të moshuarit në Shqipëri, ja sa përqind të popullsisë përbëjnë

Popullsia në Shqipëri po plaket me shpejtësi dhe vendi ka nisur të përjetojë efektet e moshimit. Nëse në vitet ’90 mosha mbi 65 vjeç...

Shqipëria, me numrin më të lartë të kërkesave për azil në...

Edhe pse jetojnë në një vend që ka nisur rrugën e pakthyeshme drejt anëtarësimit në BE dhe nuk ka konflikte të brendshme apo luftëra,...

Banka Botërore: Jetesa në fshatrat shqiptare, më e keqja në rajon,...

Niveli i mirëqenies ndryshon ndjeshëm nga fshati në qytet, sidomos në Shqipëri. Këtë e thotë një raport i ri i Bankës Botërore. Ky raport arrin...

Artikujt e fundit