Wednesday, November 29, 2023
HomeAktualitetDëbimi - Gjermanët në protestë: Kërkojnë rikthimin e familjes shqiptare, dyshohet se...

Dëbimi – Gjermanët në protestë: Kërkojnë rikthimin e familjes shqiptare, dyshohet se eshte nga Shkodra

-

sdasd

Deportimi i familjes shqiptare nga Gjermania ka ngjallur indinjatën e komunitetit të distriktit Plon, ku ishte vendosur familja.

Ata kanë protestuar duke kërkuar rikthimin në Gjermani të familjes nga Shkodra.

Kjo për shkak dhe se autoritetet lokale kishin bërë një gabim gjatë procesit të shqyrtimit të dojses së lejes së qëndrimit të familjes shqiptare. Këta të fundit javën e kaluar u deportuan në Shqipëri.

“Ne këtu në Shqipëri nuk bëjmë asgjë. Jemi tre ditë që jemi të mbyllur në shtëpi. Të isha një zog do të fluturoja të vija tek ju” thuhet në një mesazh që familja i ka dërguar një mikeshe të tyre në Gjermani.

gjermani-te-debuarit-6 gjermani-te-debuarit-5

Familja shqiptare ka apeluar por ende autoritetet më të larta nuk kanë marrë mendim, ndërkohë që familja shqiptare në mes të natës u deportua drejt Shqipërisë

Zëvendësi i Komisionerit për Refugjatët, Torsten Döhring, Këshilli për Refugjatët Schlesëig-Holstein dhe disa organizata të tjera kanë kërkuar kthimin e familjes në Gjermani deri në momentin kur dosja e tyre të përfundojë së shqyrtuari. Gjithashtu është kritikuar dhe dëbimi i familjes me 4 fëmijë në mes të natës

Një zëdhënës i distriktit të Plon pranon gabimin administrativ por nuk pranon kërkesën për kthim të përkohshëm të familjes.

gjermani-te-debuarit-1gjermani-te-debuarit-3

SSchlesëig-Holstein magazine” është një progam televiziv që transmetohet në kanalin gjerman NDR, që i ka kushtuar sërish emision historisë së familjes shqiptare, duke sjellë dëshmi të banorëve të komunitetit të cilët tregojnë se familja ishte integruar mjaft mirë në shoqërinë gjermane

derer

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts