Shefi i Emergjencave Civile M. Madhe, Hysaj: Voltana mos te ngaterroje kufijt administrativ

0
959

“Bashkia e Malesise se Madhe nuk ka gje te ndare me Shkodren”

Apsurditetet me pergjegjesite per  mirëmbajtjen e rrugeve dhe zhbllokimin nga dëbora, nuk kane te sosur, siç tregon edhe rasti i rruges Koplik – Boge – Qaf Thore – Theth. Konkretisht, kete rruge deri ne Boge e ka per ta mirëmbajtur nje firme e kontraktuar nga Autoriteti Rrugor Shqiptar, nga Boga deri ne Qaf – Thore, rreth 7 kilometer e ka Bashkia e Malesise se Madhe dhe nga Qaf – Thorja ne Thethe, 13 kilometra, e ka Bashkia Shkoder ! Por shefi i emergjencave civile te Malesise se Madhe, Qerim Hysaj, nuk komenton per kete ndarje, por  i kujton kryetares se Bashkise Shkoder, Voltana Ademi, se Malesia e Madhe as nuk ka pare edhe as nuk shikon kufij me Shkodren, ku eshte fjala per te punuar per hapjen e rrugeve, siç eshte ne rastin konkret, hapja e rruges nga Boga deri ne Qaf Thore e Thethe:

Hysaj thote se ne Boge trashesia e debores eshte 30 sentimetra ndersa ne Qaf Thore arrine ne 70 centimetra, ndaj përveç nje fadrome te Malesise se Madhe qe po punon per hapjen e rruges, do te kerkojme ndihmen nga Ushtria si vitin e kaluar, dhe ne do te kerkojme qe  ajo te vazhdoje deri ne Thethe, pa u perfshire ne replika se kuj u takon hapja e rruges se Thethit:

Ndersa per hapjen e rruges se Kelmendit, eshte duke u punuar me nje fadrome ne Gropat e Selces, nderkohe qe i eshte dhene leja nje firme nga Gucia, Mali i Zi, e cila ka derguar mjetet e saj dhe po punon per zhbllokimin e rruges nga Vermoshi ne Qafe te Bredelecit, per ta bere te qarkulluar brenda dites se hene.

Hysaj sqaron se firma qe ka ndertuar rrugen e Kelmendit, ka marre persiper qe kete rruge ta mbaj te hapur deri ne Pranvere, pavarësisht se kontrata i përfundon me daten 12 dhjetor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here