Egjipti rihap bibliotekën që ruhet nga UNESCO

0
740

Egjipti po inauguron bibliotekën e lashtë në Manastirin e famshëm të Shën Katerinës në jug të Sinait.

Ceremonia po bëhet pas tre viteve punë rinovuese e cila u ndoq nga disa ambasadorë perëndimorë dhe zyrtarë egjiptianë.

Monk Damjanos, kryepeshkopi i manastirit, tha se biblioteka mban përmbledhjen e dytë më të madhe të kodeve dhe dorëshkrimeve të hershme, të numëruara vetëm nga Biblioteka e Vatikanit.

St Catherine’s, e themeluar në shekullin e 6, është një nga manastiret më të vjetra ortodokse të krishtera, një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s dhe një nga atraksionet kryesore turistike të Jugut Sinai.

Ajo qëndron në këmbët e malit Sinai, i njohur gjithashtu si Jebel Musa ose mali Horeb, ku thuhet se Moisiu ka marrë Dhjetë Urdhërimet. Një numër i vogël murgjërish jetojnë dhe punojnë aty ku respektojnë ritualet të pandryshuara për shekuj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here