“Kërcënohemi nga varfëria e shërbimeve shëndetësore”, Pjetri: Emigrimi i personelit shendetesor, politika duhet te japi zgjidhje

0
1578

Nevoja e institucioneve shëndetësore te Shkodrës per ndihmesmjeke, shume shpejt do te plotësohet ! Shefi i Departamentit te Infermierise prane Universitetit “Luigj Gurakuqi” Shkoder, Emiljano Pjetri, thote se ne portalin “Inferimier Per Shqiperine” nga Shkodrane aplikuar nje numer shume me i madh te diplomuarish se sa ka vende te lira ne shendetesi:

Por Pjetri thote se pavarësisht se sot ka ndihmesmjeke te rinj pasi vetem ky departament ne Shkoder diplomon mesatarisht 😯 studente ne vit, emigrimi ne rritje i mjekeve dhe infermiereve, rrezikon ne nje kohe jo te larget te na varferoje me shërbimet shendetesore:

Nisur nga kjo situate, Shefi i Departamentit te Infermierise prane Universitetit “Luigj Gurakuqi” Shkoder, apelon qe politika dhe organet vendimarrese ti vleresojme maksimalisht problemet qe krijohen nese vazhdon emigrimi i personelit shendetesor:

Sipas nje informacioni nga administrata e shendetesise, vetem Drejtoria e Shendetetit Publik Shkoder ka nevoje per 18 infermiere, si dhe dhjetra mjeke duke perfshire edhe spitalin rajonal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here