Cigaret elektronike çojnë nikotinë në mushkëritë tuaja dhe dëmtojnë qarkullimin e gjakut. Por, përveç kësaj në trup hyjnë edhe kimikate të tjera, përveç nikotinës.

Cigaret elektronike, ndonjëherë të quajtura avullues, funksionojnë me bateri dhe ngrohin nikotinë, aromatizues dhe kimikate të tjera. Ata i kthejnë ato në një avull që më pas thithet nga përdoruesit.

Shumë kimikate që mund të shkaktojnë kancer janë në këtë avull. Kjo përfshin formaldehidin, metalet e rënda dhe grimcat që mund të ngecin në pjesët më të thella të mushkërive tuaja.

Është e vështirë të dihet se sa nga këto kimikate thithni kur pini cigare elektonike.

Nuk janë më të dëmshme se cigaret tradicionale, por disa studime tregojnë se cigaret elektronike kanë më shumë formaldehid dhe toksina të tjera sesa standardet.

Gjithashtu, disa kimikate të tilla si diacetil, formaldehid dhe akroleinë në cigare elektronike mund të irritojnë rrugët e frymëmarrjes në mushkëritë tuaja duke çuar deri në kancer. Kjo mund të shkaktojë probleme. Studimet kanë gjetur se aromatizuesit si kanella gjithashtu mund të shkaktojnë inflamacion të qelizave të mushkërive. Por nevojiten më shumë kërkime për të kuptuar rreziqet afatgjata shëndetësore të avullimit.

LEAVE A REPLY