Dajçi i cili deri para pak muajsh merrej si shembull pozitiv per vaksinimin anticovid, ditet e fundit  ka nje situate tjeter. Kontigjenti i llojeve te tjera te vaksinave ka mbaruar  ndersa vaksina kineze sinovaks nuk preferohet te behet nga banoret e zones. Drejtori i Qendres Shendetesore, Besnik Haxhia, thote se jemi ne pritjet te furnizimit me llojet e tjera te vaksines, per te vijuar normalisht vaksinimin:

Aktualisht ne Dajç numri i te infektuarve me covid – 19 varianti, “Delta” nuk e kalon 20, por kjo nuk do te thote qe rrezikshmëria e infektimit eshte ulur, përkundrazi, vetem vaksinimi eshte garancia kryesore per te rritur imunitetin:

Se paku 3500 banore ne njesin administrative te Dajçit te vaksinohen per te qene te mbrojtur nga koronavirusi. Sipas drejtuesve te qendres shendetesore, me rritjen e furnizimit me te gjitha llojet e vaksinave dhe organizimin e grupeve te vaksinimit deri ne banesa, eshte e mundur qe per nje kohe relativisht te shkurter te përfundoj  vaksinimi anticovid ne te gjitha fshatrat e kesaj njesie. Gjate dy muajve te fundit, vetem nje rast vdekje ka pasur ne kete njesi nga te infektuarit me covid. /tv1-channel/

 

 

 

 

LEAVE A REPLY