Ambasadorja amerikane në vendin tonë, Yuri Kim është takuar me komisionarët e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Ajo shkruan përmes një postimi në Twitter se Vettingu me integritet dhe pavarësi është themeli për reformën në drejtësi në Shqipëri dhe se procesi duhet të jetë i lirë nga presioni i panevojshëm.

Yuri Kim: U takua me komisionarët e KPK për t’i falënderuar ata për përshpejtimin e verifikimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve, pavarësisht sfidave. Vettingu me integritet dhe pavarësi është themeli për reformën në drejtësi në Shqipëri. Procesi duhet të jetë i lirë nga presioni i panevojshëm, përfshirë sulmet ndaj komisionerëve.

Shqipëria ka nevojë për një sistem drejtësie profesional, efikas dhe të hequr qafe korrupsionin – jo vetëm sepse është thelbësor për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian, por sepse njerëzit e Shqipërisë nuk meritojnë më pak. Shtetet e Bashkuara do të vazhdojë të mbështesë fuqishëm zbatimin e reformës në drejtësi, përfshirë verifikimin.

LEAVE A REPLY