Shtepia e te rinjve e vetmja e ketij lloj ne Shkoder tashme ka ne strehen e saj 18 te rinje te moshes 16-18 vjeç. Drejtorja e sherbimit social Valbona Tula thote se te rinjte vijne nga e gjithe Shqiperia. Ne momentin qe ata largohen nga shtepite e femijeve dhe nuk kane nje vend ku te qendrojne atehere kjo shtepi i mirepret.

Te rinjte ndjekin shkollen, si arsmin 9 vjeçar ashtu edhe ate te mesem. Gjate veres ata kane punuar. Te ardhurat ruhen ne llogarite e tyre bankare dhe ne momentin qe larohen nga kjo shtepi kane diçka te siguruar per jeten e tyre.

Drejtorja e sherbimit social Shkoder, Valbona Tula thote se duhet nje bashkepunim i ngushte me bashkite. Pogradeci duhet qe ka patur shembullin me te mire te marreveshjeve me sherbimin social ne Shkoder. Perveç ketij qyteti ka edhe te rinje nga Tirana dhe Saranda.

LEAVE A REPLY