32 kilometer kanale kulluese ja pastruar ne territorin e Bashkise Va Dejes, zona qe rrezikon na permbytjet, siç jane Hajmeli, Nenshati, Barbullushi e tjerea. Ndersa sa i perket rrezikut nga perroi i Gjadrit, i cili jo vetem kete zone, per ndikon e dhe ne përmbytjen e Neshkodres, duhet te nderhyje Ministria e Bujqesise, pasi pasi nuk mund ta perballoje me fondet qe ka:

Babani kerkon qe urgjentisht Bordi Rajonal i Kullimit te Nderhyje per riparimin e argjinature se Tarovices, pasi nje situata me reshje te dendura shiut dhe te zgjatura ne kohe si ne vitin 2010, rrezikon qytetin e Lezhes:

Bashkia Vau Dejes ka siguruar financimin per ta rindërtuar  rrugen nga Bishti i Jukes deri tek Ura e Gjolulit,  duke e peshtatur si rruge turistike, ndaj Bordi i Kullimit duhet ti pergjigjet zbatimit te ketij projekti duke nderhyre ne përforcimin e argjinatures:

Bashkia Vau Dejes, sa i perket emergjencave te dimrit, përveç zones fushore ka detyrimin e masave pergatitore edhe per zonat malore siç jane Shllaku dhe Komani, fshatrat e te cilave bllokohen nga dëbora. /Tv1-Channel/

LEAVE A REPLY