Rritja e çmimeve do të jetë kalimtar dhe stabilizimi  do ndodhë brenda vitit të ardhshëm. Është ky parashikimi që Banka e Shqipërisë bën teksa vlerëson se rritja e çmimeve do të ndikojë në normën e inflacionit në vend.

Guvernatori Gent Sejko tregoi edhe mekanizmat që do vihen në zbatim nëse situata përkeqësohet. Banka e Shqipërisë parashikon që rritja ekonomike të ruajë nivel të lartë edhe në gjysmën e dytë të vitit.

Projeksionet e saj janë për një rritje ekonomike vjetore mes nivelit 7 dhe 8 për qind, afërsisht në linjë me parashikimet e përditësuara të mërkurën edhe nga Banka Botërore.

LEAVE A REPLY