Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar çon për gjykim 10 zyrtarë dhe ish-zyrtarë të  Ministrisë së Brendshme të arrestuar në lidhje me abuzimin me tenderin e uniformave të policisë me vlerë 2.8 miliardë lekë.

Mes të arrestuarve është edhe ish-drejtoresha e prokurimeve publike në Ministrinë e Brendshme, Edlira Naqellari

“SPAK në datë 11.10.2021 ka paraqitur kërkesën për gjykim të procedimit penal nr.174/1 të vitit 2020 në ngarkim të të pandehurve E.N.; F.Ç.; A.B.; A.M.; A.O.; F.D.; K.H.; K.B.; M.B.; G.M., akuzuar për veprën penale “Shkelja e barazisë së pjesëmarrësve në tendera apo ankande publike”, parashikuar nga neni 258, 25 i Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë” thuhet në njoftim.

Sipas SPAK, “nga aktet e administruara ka rezultuar se me datë 11.05.2020 në Agjencinë e Blerjeve të Përqendruara në Ministrinë e Brendshme është zhvilluar procedura e prokurimit për llogari të Autoritetit Kontraktor, Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, me objekt “Blerje dhe shpërndarje e uniformave dhe këpucëve të Policisë së Shtetit”, për 4 vjet, me fond limit 2.800.347.570 (dy miliard e tetëqind milion e treqind e dyzet e shtatë mijë e pesëqind e shtatëdhjetë) lekë (pa TVSH)”.

Nga hetimi i SPAK, kanë rezultuar veprime të kundërligjshme të bëra nga: titullari i Organit Qëndror Blerës, Drejtor i Agjencisë së Blerjeve të Përqendruara, E.N., në bashkëpunim me anëtarët e Njësisë së Prokurimit F.Ç.; A.B.; A.O.; K.H.; A.M.;  si dhe anëtarët e Komisionit të Vlerësimit të Ofertave K.B.; F.D.; M.B. dhe G.M., të cilët, në kundërshtim me rregullat e prokurimit publik, kanë favorizuar bashkimin e subjekteve juridike të shpallura fituese në kundërshtim me rregullat e prokurimit publik, duke sjellë si pasojë cënimin e lirisë së pjesëmarrësve në tendera dhe krijimin e avantazheve të padrejta për palët e treta.

Të arrestuarit

-Edlira Naqellari, ish-drejtoresha e Prokurimeve Publike

-Flutura Çekrezi, anëtare e njësisë së prokurimit

-Ani Omuri, anëtare i njësisë së prokurimit

-Kleivis Hasani, anëtar i njësisë së prokurimit

-Kreshnik Bejkaj, anëtar i Komisionit të Vlerësimit të Ofertave

-Fatmir Demneri, anëtar i Komisionit të Vlerësimit të Ofertave

-Mariglen Buzali, anëtar i Komisionit të Vlerësimit të Ofertave

-Gëzim Mingaj, anëtar i Komisionit të Vlerësimit të Ofertave

Arrest shtepie

-Anisa Bogdani, anëtare e njësisë së prokurimit.

LEAVE A REPLY