Tuesday, June 25, 2024
HomeAktualitetShqipëria ndihmë urgjente për zjarret në Greqi

Shqipëria ndihmë urgjente për zjarret në Greqi

-

Shqipëria është ofruar që ti gjendet pranë shtetit fqinj që po lufton me flakët, dhe këtë të mërkurë bëri gati ndihmën me të gjithë mjetet e nevojshme për ti dërguar në Greqi.

PËRGJIGJE E SHQIPËRISË KËRKESËS PËR NDIHMË

Shqipëria nëpërmjet Minsitrisë së Mbrojes, nën koordinimin e Agjencisë Kombëtare të Mbrojtjes Civile i është përgjigjur pozitivisht kërkesës për ndihmë të dërguar nga Greqia në Mekanizmin Europian të Mbrojtjes Civile, ekipi i ofruar Greqisë për ti shkuar në ndihmë, është 1 Modul me total 58 persona dhe 10 mjete, të ndara si më poshtë:

• 47 zjarrfikës dhe 6 automjete zjarrfikës.
• 9 operator per mbështetjen logjistike dhe 2 Koordinator nga AKMC me 4 automjete.

Ekipi Shqipetar i koordinuar nga AKMC në kuadër të bashkepunimit me ERCC, është i përbërë nga Strukturat Operacionale të Sistemit të Mbrojtjes Civile Shqiptare, ku vlen për tu theksuar pjesëmarrja e menjëhershme e strukturave të Mbrojtjes nga Zjarri dhe Shpëtimi të Bashkive nderkufitare si Korça, Dropulli, Maliqi dhe Gjirokastra, me konkretisht ekipi si më poshtë:

– 2 persona nga AKMC me Automjet-Për Koordnimin dhe pika kontakti me UCPM
– 15 zjarrfikës dhe 3 mjete zjarrfikëse nga Strukturat Operacionale të Emergjcave Civile
– 10 zjarrfikes dhe 1 mjes furgon
– 2 mjeke dhe 1 autoambulance
– 5 zjarrfikes-1 mjet zjarrfikes nga Bashkia Maliqi
– 5 zjarrfikes-1 mjet zjarrfikes nga Bashkia Korca
– 4 zjarrfikes-1 mjet zjarrfikes nga Bashkia Dropull
– 5 zjarrfikes-1 mjet furgon nga Bashkia Gjirokasra
9 persona shofer dhe llogjistika

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts