Stina e verës është sezona e dasmave. Kush ka qenë në një ceremoni dasme mund ta vërej se pse burri qëndron në anën e djathtë dhe gruaja në të majtë. Arsyeja pse ndodh kjo nuk është aspak romantike dhe shumë e çuditshme.

Kjo traditë daton që nga shekulli i 16-të dhe quhet “Martesa nga kapja” apo në thelb rrëmbim.

Në ditët e shekulli të 16-të, mashkulli ndonjëherë duhej të kidnaponte të dashurën që të martohej dhe kjo ka ndodhur shpesh në të kaluarën.

Në rast se familja e nuses vinte që të ndalonte dasmën dhe të sulmonte dhëndrin, ai duhet të kishte dorën e djathtë të lirë që të mund të kapte shpatën dhe të mbronte veten dhe nusen.

Sipas “The Knot” këtë zakonin e vendosjes së nuses në anën e majtë e praktikojnë shumë qifte edhe pse nuk e dinë domethënien.

LEAVE A REPLY