Edhe pse zjarret ishin të shumta këtë verë dhe krijuan situatë problematike, në territorin e bashkisë Shkoder nga janari e deri në shtator, janë shënuar 100 raste më pak se 2020-ta. Drejtuesit e shërbimit zjarrfikës ndërsa bëjnë bilancin e zjarreve, po bëhen paralelisht gati që në 15 shtator të mbyllin stacionin sezon në Velipojë.

95% e rasteve të zjarreve rezultojnë të kenë qënë të qëllimshme, por deri më tani asnjë person përgjegjës nuk është identifikuar dhe vënë para përgjegjësisë.

Zjarret në të shumtën rasteve kanë ardhur nga dora e njeriut që vijon të përdorë këtë formë për të hapur kullota të reja, apo djegur mbeturinat, e që më pas flakët dalin jashtë kontrolli./TV1-CHANNEL/

LEAVE A REPLY