Edi Rama: Mediat në rajon dhe Shqipëri, pjesërisht të lira

0
721

 

Në ditën ndërkombëtare të medias, kryeministri Edi Rama në konferencën e zhvilluar me komisionerin e Zgjerimit, Johannes Hahn u shpreh se mediat në Shqipëri dhe në rajon në bazë të raporteve janë pjesërisht të lira.

“Një gur themeli në procesin e zgjerimit. Ndërkombëtarët në raportin për mediat dalin në përfundimin e në rajon dhe Shqipëri janë pjesërisht të lira. Ndryshime ligjore për median audiovizive. TVSH dhe AMA janë kritikuar për politizim.

Media si një armë për të mbrojtur lirinë dhe demokracinë, ajo nuk mund të përdoret për të vrarë pikërisht lirinë, vlerat dhe parimet mbi të cilat është ndërtuar mekanizimi i funksionit të saj. Një prej çështje.

Shfaqje për cenim të njerëzve publik në Shqipëri ndodhin cdo ditë ” deklaroi ai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here