Monday, June 17, 2024
Home Politikë Kryemadhi: 2% e GDP-së të shkojë për të varfrit, më e ulët...

Kryemadhi: 2% e GDP-së të shkojë për të varfrit, më e ulët se koncesionet në shëndetësi

0
697

Kryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Monika Kryemadhi propozim rritjen me 2% të GDP-së për varfërinë, duke theksuar se ajo që jep aktualisht qeveria për të varfrit është lëmoshë. Ajo thotë se paketa është lehtësisht e përballueshme dhe se ajo është më e vogël se dy koncesione në shëndetësi.

KryemadhiLSI do të ketë prioritet kryesor luftën kundër varfërisë ku në themel do të jetë propozimi ynë për ndihmën ekonomike përreth 80 mijë familje apo mbi 320 mijë qytetarë. Ne jemi për ndryshim radikal të skemës aktuale që ofron lëmosh dhe jo shans për mbijetesë. 

Ne besojmë se mund t’i japim fund varfërisë absolute për çdo shqiptare nëse fondi i ndihmës ekonomike shkon në 2% të GPS-ë, sot është 0.4 për qind e GBS-së, ose afërsisht 200 mln euro në vit për të ndihmuar shqiptarët, pra 2 dollarë për frymë. Propozimi ynë është më i vogël se sa koncesionet e që Rilindja ka dhënë për shëndetësinë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here