Wednesday, July 24, 2024
Home Politikë Debati, Pr/vendimi i PS-se: Kuvendi do përzgjedhë prokuror të përkohshëm brenda 30...

Debati, Pr/vendimi i PS-se: Kuvendi do përzgjedhë prokuror të përkohshëm brenda 30 ditësh

0
691

 

Nis mbledhja e Komisionit të Ligjeve për të diskutuar memon që detajon procedurën për zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm

“Në kushtet e mos krijimit të KLP-së Prokurori i Përgjithshëm zgjidhet në bazë të eksperiencës. Kuvendi cakton një nga prokurorët me më shumë eksperiencë”  deklaroi kreu i komisionit te Ligjeve, Ulsi Manja.

Pr/vendimi per prokurorin e perkohshem

Deputeti i PS-se Cuci po lexon pr/vendim për miratimin e një prokurori të përkohshëm.

Maxhoranca prezantoi pr/ vendimin për miratimin e prokurorit të përkohshëm i cili duhet të emërohet brenda afatit 30 ditor.

1- Shpallet publike vendi vakant.

Ftohen prokurorët me më shumë eksperiencë që

brenda 5 ditëve nga miratimi i këtij vendimi të depozitojnë një kurrikulum dhe pëlqimin e tij për kandidim.

3- Pas depozitimit të kërkesave, komisioni cakton seancë dëgjimore.

4- Pas seancës dëgjimore publike, komisioni shqyrton brenda dy ditësh kritetet e ofruara të kandidatëve

dhe harton raportin për kuvendin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here