Zbuloni sa paguhen liderët më të fuqishëm në botë

0
805

Pagat e njerëzve të tjerë gjithmonë rrisin kuriozitetin.

Edhe kolegët dhe miqtë nuk nxitojnë për të ndarë se sa para fitojnë, përcjell albeu.com

Megjithatë, pagat e presidentëve dhe kryeministrave janë gjithmonë sekret.

A nuk është ide interesante të dimë sa fiton Donald Trump si president i Shteteve të Bashkuara? Pra, shihni sa fitojnë udhëheqësit e Austrisë, Zvicrës, Kanadasë, Rusisë dhe Australisë.

13. Donald Trump, President i SHBA/ 1 dollarë në vit

Donald Trump hodhi poshtë pagën e tij presidenciale prej 400,000 mijë dollarë në vit duke thënë se rroga e tij vjetore do të jetë vetëm 1 dollarë për çdo vit pune (ai nuk mund të marrë më pak nga ligji). Pasuria e presidentit aktual të SHBA është 3 miliard dollarë, kështu që ai mund të përballojë të punojë pa shpërblim.
Paga minimale mujore në SHBA është 1,160 dollarë.

12. Petro Poroshenko, President i Ukrainës
12,220 dollarë në vit

Presidenti i Ukrainës fiton 12,220 dollarë në vit (1,018 dollarë në muaj, 33 dollarë në ditë). Sipas Forbes, Petro Poroshenko është personi i gjashtë më i pasur në Ukrainë. Pasuria e tij është 1.3 miliardë dollarë. Paga minimale mujore në Ukrainë është 133 dollarë.

11. Xi Jinping, President i Republikës Popullore të Kinës
20,500 dollarë në vit

Xi Jinping fiton një pagë modeste prej 20,593 dollarë në vit (1,716 dollarë në muaj, 56 dollarë në ditë). Udhëheqësi i PRC, gruaja e tij dhe vajza e tij nuk posedojnë asnjë biznes, por pasuria e të afërmve të tij të afërt vlerësohet në 376 milionë dollarë. Paga minimale mujore në Kinë është 150- 300 dollarë dhe varet nga ligjet e secilës krahinë.

10. Sauli Niinistö, President i Finlandës
146,700 dollarë në vit.

Presidenti i një prej vendeve më të pasura në botë, i cili është rizgjedhur për mandatin e tij të dytë, fiton 146,700 dollarë në vit ( 12,225 dollarë në muaj, 402 dollarë në ditë). Paga minimale mujore në Finlandë nuk kufizohet nga ligji dhe sipas burimeve të ndryshme është afërsisht 2.000 dollarë, përcjell albeu.com

9. Vladimir Putin, president i Rusisë
151,000 dollarë në vit

Vladimir Putin fiton $ 151,032 në vit ( 12,586 në muaj, 414 dollarë në ditë). Pagaminimale mujore në Rusi është 140 dollarë.

8. Theresa May, Kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar
198,500 dollarë në vit

Kjo grua udhëheqëse rregullon vendin në mënyrë strikte dhe fiton 198,509 dollarë në vit (16,542 dollarë në muaj, 544 dollarë në ditë).Paga minimale mujore në Mbretërinë e Bashkuar është 1,569 dollarë.

7. Emmanuel Macron, President i Francës
211,500 dollarë në vit

Paga e presidentit më të ri të Francës është 211,530 dollarë(17,628 dollarë në muaj, 580 dollarë në ditë). Para karrierës së tij politike, Macron ishte shumë i suksesshëm në industrinë bankare. Ai madje mori edhe pseudonimin e “Mozartit të Financave”, dhe komisionet e tij vlerësohen më shumë se 1 milion dollarë në vit. Paga minimale mujore në Francë është 1,758.dollarë

6. Jimmy Morales, President i Guatemalës
232,000 dollarë në vit

Një ish-komedian dhe aktor, Jimmy Morales, president i Guatemalës, është udhëheqësi më i paguar i vendeve të Amerikës Latine me një pagë prej 231,000 dollarë (19,300 dolllarë në muaj, 634 dollarë në ditë). Pasi u bë president, ai përmbushi premtimin e fushatës dhe dha 60% të pagës së tij për bamirësi. Pagaminimale mujore në Guatemalë është afërsisht 200 dollarë.

5. Angela Merkel, kancelare e Gjermanisë
263,000 dollarë në vit

Paga e Angela Merkel është dollarë 263,000 në vit (22,000 dollarë në muaj, 720 dollarë në ditë). Paga minimale mujore në Gjermani është 1,780 dollarë.

4. Justin Trudeau, Kryeministër i Kanadasë
267,000 dollarë në vit

Paga e kryeministrit kanadez është 267,415 dollarë në vit ($ 22,285 në muaj, 733 dollarë në ditë). Vitin e kaluar, ai kishte pushime në Bahamas, të cilat ishin paguar nga miku i tij milioner, Princi Karim Aga Khan. Kjo shkaktoi një skandal politik dhe dyshime se Princi ndikon në situatën politike në Kanada. Trudeau lëshoi ​​një apologji dhe premtoi të jetë më i kujdesshëm.

Paga minimale mujore në Kanada varet nga ligji i secilës krahinë, por mesatarisht është 1,400 dollarë, shkruan albeu.com

3. Malcolm Turnbull, Kryeministër i Australisë
403,700 dollarë në vit

Kryeministri i Australisë, Malcolm Turnbull, fiton 403,745 dollarë në vit (33,645 dollarë në muaj, 1,106 dollarë në ditë). Ai vendosi të mos e refuzonte pagën e tij si Donald Trump, edhe pse ai është një multimillionaire vetë. Ai dikur ishte bankier dhe biznesmen. Paga minimale mujore në Australi është 1,900 dollarë.

2. Doris Leuthard, President i Konfederatës Zvicerane
437,000 dollarë në vit

Pozita e presidentit në Zvicër është vetëm formale dhe personi zgjidhet nga ministrat për një mandat njëvjeçar. Paga e Doris Leuthard, e cila mban postin e presidentit për herë të dytë, është 437,000 dollarë në vit (36,000 dollarë në muaj, 1.200 dollarë në ditë) dhe është e barabartë me pagat e të gjithë ministrave të tjerë. Paga minimale në Zvicër nuk është e kufizuar me ligj. Vetëm Kantoni i Neuchâtel ka atë, dhe është 20 dollarë në orë.

1. Lee Hsien Loong, Kryeministër i Singaporit
2.2 milion dollarë në vit

Lee Hsien Loong trashëgoi postin e kryeministrit nga babai i tij, Lee Kuan Yeë, në sajë të të cilit ekonomia e Singaporit bëri një fillim të shpejtë. Djali vazhdon politikën e babait të tij. Ai ka pagën më të lartë midis të gjithë udhëheqësve të botës: është 2.2 milionë dollarë në vit (147.000 dollarë në muaj, 7.350 dollarë në ditë). Kryeministri mendon se paga e tij është “e drejtë dhe realiste”. Buxheti i përgjithshëm i qeverisë së vendit, është 53 milionë dollarë në vit.
Paga minimale mujore në Singapor nuk është e kufizuar me ligj. Nga të dhënat jozyrtare, ajo është afërsisht 1,000 dollarë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here