Takim konsultues per barazine gjinore, diskutohet plani i veprimit per vitet 2018 – 2020

0
797

 

Pas miratimit te kartes se barazise gjinore nje vit me pare, bashkia Shkoder ka prezantuar projektet e saj te cilat synohet te vihen ne zbatim, kjo me fokus barazine gjinore 2018-2020. Ky plan per Voltana Ademin ka analizen e mjaftueshme per te kaluar nga nje dokiment ne nje draft funksional. Ndersa e vcuri threksin tek pjesmarrja gjinore ne vendimrarrjet e bashkise Shkoder

Ne baze te ligjit te ri, eshte nje detyrim qe ne buxhetin afatmesem te kete pjesmarrje te barazise gjinore. Otganizatoret u shprehen te interesuar per mundesite qe kane ne Shkoder ne implementimin e barazise gjinore dhe terheqjes se qytetareve per te diskutuar, kryesisht kjo ne zonat rurale

Plan ii veprimit per barazine gjinore eshte nje mjet i rendesishem i zbatimit ne praktike te angazhimeve politike te ndermarra nga Bashkite. Karta europiane per barazi te burrave dhe grave ne jeten vendore kerkon gjithperfshirje dhe konsultime me grupet e interesit kryesisht nga drejtorite qe e kane detyrim zbatimin e tij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here