Mbi 40 punime ne pikture nga piktori Pjerin Sheldia, jane ekspozuar ne Qendren Baritore, Rranxa – Bushat, pe ekspoziten “Per Fe e Atdhe”. Kjo ekspozite u hap nen kujdesin e famullitarit te kësaj zone,Dom Dritan Ndoci, ne 72 vjetorin e ekzekutimit nga regjimi komunist i te te lumit Dom Mark Çuni, i cili eshte nga kjo zone, me daten 4 mars te vitit 1946. Po ne ate date u ekzekutuan edhe Gjelosh Lulashi, Pater Daniel Dajani,Pater Giovanni Fausti, Pater Gjon Shllaku dhe Qerim Sadiku.

Piktori dhe arkeologu i njohur, Leke Rrotani, tha se piktori Pjerin Sheldia ka qene dhe mbetet frymëzim per piktoret e rinj, punimet te te cilin jane mjeshtri e larte artistike dhe ne te njejten kohe mesazh përkujtimi te ngjarjeve dhe individëve qe sherbejne si pika referimi per momente te veçanta te historise. Kurse famullitari i Rranxave, Dom Dritan Ndoci, organizator i këtij aktiviteti, zgjodhi dy vargje nga botimi i Mark Çunit “Stolia e Ligjrates” si mesazhe per te pranishmit e veçanërisht te rinjte:
sinkron – Dom Dritan Ndoci / Famullitar i Rranxave

LEAVE A REPLY