Komisioni Hahn i prerë: Nëse nuk arrestoni ‘peshqit e mëdhenj’, ndërpritet procesi

0
575

Komisioneri për Zgjerimin në Bashkimin Europian, Johanes Hahn, është treguar skeptik për hapjen e e negociatave me Shqipërinë.

Në një intervistë të dhënë për median gjermane “Stuttgarter-Zeintung”, Johanes Hahn ka kërkuar arrestimin e “peshqve të mëdhenj”.

Gjithashtu ai deklaroi se nëse nuk do të ketë arrestime politikanësh, BE mund të ndërpresë procesin e negociatave me Shqipërinë.

‘Unë mund ta kuptoj skepticizmin, por gjithashtu nuk them se Shqipëria dhe ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë janë tashmë të gatshme për pranim.

Megjithatë, reformat e nevojshme mund të arrihen më së miri gjatë procesit të pranimit.

Merrni shembullin e korrupsionit.

Nga pikëpamja ligjore, të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor kanë një situatë ligjore që është e krahasueshme me tonat.

Por, në bisedimet e pranimit, i kushtojmë vëmendje faktit se ligjet zbatohen gjithashtu, rastet e korrupsionit vërtet sjellin para drejtësisë peshqit e mëdhenj që nuk kursehen.

Pa progres në këtë drejtim, ne mund të ndërpresim negociatat.

Pra, ne mund të kapërcejmë gjendjen akoma të pakënaqshme të sistemeve ligjore në Shqipëri dhe ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë kur të fillojmë bisedimet e pranimit”, deklaroi Hahn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here