Agjensia e vleresimit Standard and Poor’s konfirmon vlerësimin aktual B+ për Shqipërinë që nënkupton pritshmëri të qëndrueshme të ecurisë ekonomike.

Por, pavarësisht kësaj e shohin me shqetësim ndikimin e kontratave koncesionare në buxhetin e shtetit. Po ashtu në raport shihet me pesimizëm edhe zëvendësimi i ministrave, pasi mund të ndikojë në ngadalësimin e reformave.

Në lidhje me këtë ka reaguar edhe ministria e Financave si dhe kreu i Komisionit të Ekonomisë, Arben Ahmetaj.

Sipas tyre, vlerësimi pozitiv për ekonominë bazohet në rritjen e qëndrueshme ekonomike 4%.

LEAVE A REPLY