Lufta kundër koronavirusit, shpëtimi mund të vijë nga sheqeri

0
1261

 

Një kërkim ndërkombëtar në luftën kundër koronavirusit ka rënë në gjurmët e anti- virusit ta ndalë atë, dhe pikërisht vjen nga sheqeri.

Publikimet e Shkencës së Avancuar, nga dy ekipe britanike dhe zviceriane bëjnë me dije se duke përdorur përdorur molekula të modifikuara sheqeri, të quajtuara ciklodektrins mund të prishin shtresën e jashtëm të virusit dhe të shkatërrojnë pjesët infektive të virusit.

Në këtë mënyrë mund të parandalohej përhapja e koronavirusit madje pa dëme në njerëz.  Kurse Australia ka rikrijuar në një laborator koronavirusin, dhe mendohet se do të jetë më e thjeshtë tashmë për të gjetur edhe zgjidhjen se si mund të ndalet.

Një mënyrë tjetër për të ndalur këtë virus është edhe me zbardhues, por është substancë shumë toksike dhe nuk mund të aplikohet në trupat e qënieve njerëzore.

Xbg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here