Eksodi masiv drejt Italisë vitin 1991 është një nga ngjarjet që ka mbetur në memoren e shqiptarëve. Me mijëra shqiptarë u dyndën drejt porteve italiane. Bari ishte qyteti që priti numrin më të madh dhe u detyrua që emigrantët ti strehonte në stadium.

Fotografja italiane Patricia Franceschetti ka realizuar disa nga punimet e saj më të mira në këtë periudhë. Fotot më poshtë tregojnë dramën shqiptare të emigrimit.

     

LEAVE A REPLY