Cilësia e ujit të pijshëm/ Patani: Ujësjellësi i Bërdicës nuk mund vihet në dyshim

0
610

 

Uji i pijshem per fshatrat e njesise administrative te Berdices eshte e nje cilësie te larte, kjo e garantuar nga analizat qe i behen rregullisht dhe kane dale ne parametrat normal ! Ka reaguar keshtu pergjegjesi i ujesjellesit per kete njesi, Gjergj Patani, pas dyshimeve te shprehura per cilesine e ujit dy dite me pare ne nje kronike te TV1- CHANNEL, nga banore te kesaj zone. Patani theksoi se 3 lagjet e Berdices dhe fshati Mali i Hebaj, gjithsejte 460 konsumatore me kontrata, qe furnizohen nga ky ujesjelles, e kane cilesine e ujit maksimalisht te garantuar:

Patani kujtoi se furnizimi me uji te pijshem behet sipas nje grafiku, dy here ne dite, paradreke dhe pasdreke:

Sa i perket furnizimit me uje te pijshem, problem ne njesine administrative Berdice jane fshatrat Trush dhe Beltoje, pasi rrjeti i ujesjellesit te ketyre fshatrave eshte demtuar qe ne permbytjet e vitit 2010 – 2011, dhe duhet ndertuar rrjet i ri shpendares. Banoret e ketyre dy fshatrave kane mjaft veshtiresi ne sigurimin e ujit te pijshem, ndaj shpeshherë vine prane kesaj çesme ne ane te rruges per te mbushur ujin me bidona.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here