Zjarret në zonat e mbrojtura, pjesa më e madhe kanë qënë të qëllimeshme

0
571

 

Bilanci i demeve nga zjarret ne zonat e mbrojtura te Qarkut te Shkodres per periudhen 1 qershor – 31 gusht tregon per mbi 38 hektare te përfshira nga zjarret, por vetem ne 9 hektare demi ka qene i konsiderueshem pasi jane djegur pyje me pisha, bejne te diturn drejtues te administrates se zonave te mbrojtura:

Nga analiza e shkaqeve qe jane bere per çdo vater, rezulton se pjesa dërmuese e zjarreve kane qene te qellimishme:

Zonat e mbrojtura ne Qarkun e Shkodres, vëzhgohen nga 14 roje, nderkohe gatishmëria per te parandaluar zjarret vazhdon gjate gjithe muajit shtator, ne vartësi te temperaturave:

Siperfaqja e zones se mbrojtur ne Qarkun e Shkodres arrine ne 52.192 hektare ku përfshihen edhe 119 monumente te natyres. Ne gjithe kete sipërfaqe pyjore, parku i Velipojes dhe ai Thethit.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here