Thursday, June 20, 2024
Home Aktualitet Meta: Efektet e krizës financiare u ndjenë edhe në Shqipëri

Meta: Efektet e krizës financiare u ndjenë edhe në Shqipëri

0
718

 

BSH e menaxhoi  Presidenti i Republikës Ilir Meta dhe se efektet e krizës financiare janë ndjerë edhe në Shqipëri duke sjellë rritje të borxhit dhe papunësisë.

Në aktivietin për zhvillin e tregut bankar, kreu i shtetit vlerësoi rolin pro aktiv të BSH për menaxhimin e kësaj krize.  Ilir Meta: Efektet e krizës në ekonominë reale dhe segmenti financiar u shoqëruan me nivele të larta të borxhit publik, tolerancë të ulët ndaj riskut në në investime, ritëm të ulët në zgjerimin e tregtisë botërore si dhe riatdhesim të investimeve të huaja direkte jashtë.

Edhe pse disi me vonesë efetet e krizës u ndjenë edhe në ekonominë tonë duke shoqëruar me një trend të qartë të ngadalësimit të rritjes. Ky ngadalësim nxori në pah mangësi të shumta strukturore duke ndikuar drejtpërdrejt në rritjen të borxhit, të papunësisë, të rritjes së kredieve me probleme si dhe vështirësi financiare për bizneset dhe familjet Vlerësoj BSH për rolin pro aktiv në zbutjen dhe menaxhimin e kësaj krizë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here