27 –vjet rikthim lirie besimi, Sytari: te miratohet ligji per mbrojtjen e fese …

0
886

Imam Sytari: Te miratohet nje ligj per mbrojtjen e fese

27 vjetorin e rikthimit të lirisë së besimit, pas viteve të errëta të diktaturës komuniste, myftinia Shkoder e përkujtoi me një aktivitet në xhaminë e Tophanës, që në qender të vemendjes kishte vlerësimin e kësaj date nëpërmjet dëshmive të protagonistëve të saj. I pranishem ishte edhe myftiu i Shkodres imam Muhamed Sytari, i cili vuri theksin tek nevoja e nje ligji qe mbron fene dhe aktivitetin fetar ne vendin tone.

Xhelal Sokoli, nje nga organizatoret e 16 Nentorit te 1990 tregon detaje rreth asaj ngjarje.

Aktiviteti mblodhi besimtarë të xhamive, nxënës të Medresesë, imam dhe protagonistë të ditëve të para të rimëkëmbjes, pas një persekutimi të pashembullt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here