Masakrat që turqit i bënë priftërinjve që shërbenin në Shqipëri!

0
902

Një sërë gravurash të panjohura më parë janë publikuar para disa kohësh nga Agron Lukaj, studiues i njohur i historisë. Sipas tij, …“Historiografia zyrtare shqiptare, kasta e lartë politike dhe kleri aktual i lartë i katër feve, i paraqesin botës dhe popullit shqiptar vetëm njërën anë të Hënës, me “tolerancë, harmoni, model bashkëjetese” etj. Por, harrojnë se është edhe faqia e padukshme, ku populli dhe kristianët pësuan edhe një genocid alla Mehmet II …”

Këto gravura datojnë në shekujt XVII – XVIII dhe janë një dëshmi e rrallë e asaj periudhe…

Vrasja e Padër Antonio da Sora me 9 maj 1718
Vrasja Padër Paolo da Mantova e Salvatore de Offida në Kelmend, pjesë e Dioqezës së Shkodrës, 14 dhjetor 1644
Vrasja e Padër Ferdinando da Albisola e Padër Giacomo da Sarnano, në Pazarin e Shkodrës, 28 shkurt 1648.
Vrasja e Ipeshkvit Monsinjor Antonio Negri në Pazarin e Shkodrës, 1700.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here