Integrimi në BE, Kukan mesazh Shqipërisë: Jeni të vonuar, ju duhen persona më të kualifikuar…

0
652

 

Eurodeputeti Eduart Kukan ishte sot në takimin e 12-të të komitetit parlamentar të Stabilizim Asocimit BE-Shqipëri, ku dhe nuk kurseu vërejtjet dhe këshillat për politikën shqiptare, sa i takon çeljes së negociatave dhe integrimin e Shqipërisë në BE.

Sipas Kukan, Shqipëria është e vonuar dhe duhet të jetë më e unifikuar në qëndrimet e partive politike.

“Ka një unitet nga gjitha partitë për të mirëpritur hapjen e negociatave për Shqipërinë. Kjo është inkurajuese për vendin, kjo kërkon punë më të madhe nga ana juaj, qëndrime më të unifikuar për të ardhmen për procesin e zgjerimit.

Ata që luftojnë për ju, mund të kenë argumenet të prekshme, shumë herë themi se shpresojmë për Shqipërinë, ju e meritoni, është me vonesë madje, duhet të kishit filluar me këto negociata,

Këto negociata në cdo kapitull janë shumë burokratike, të lodhshme por s’ka mënyrë tjetër, ju duhen persona të kualifikuar që do përbëjnë ekip të fuqishëm, të jeni të gatshëm për të ndjekur argumentet që keni dhënë dhe për të treguar që e meritonju këtë situatë.

Do ketë momente të vështira, do ketë edhe truke rrugës, s’do jetë aq e lehtë. Mos kërkoni vetëm kompromise, të dy partnerët duhet të jenë të kënaqur për negociata. Në rradhë të parë duhet të ndjekim Këshillin, se ai merr vendimet. Sic është thënë, cdo shtet anëtar mund ta prishë këtë vendimarrje, mjafton një vend ta hedhë poshtë,. Duhet të keni marrëdhenie të mira me të gjitha anëtaret e BE. Ju duhen miq, të keni ambasador të mirë në Bruksel”, u shpreh Kukan, gjatë fjalës së tij në takimin e 12-të të komitetit parlamentar të Stabilizim Asocimit BE-Shqipëri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here