Ne fshatin e Këngës “Gëzimi i Ujit është Gëzimi i Jetës”, pas 45 vitesh, serish serish ndërtohet ujësjellësi i ri

0
951

Pas pak ditësh, nuk do ta ndjejne me mungesen e ujit te pijshem, 200 familje te fshatit Koplik i Siperm, Malesi e Madhe ! Po shtrohen rreth 5 kilometer tube e gjithashtu do te vendosen edhe 200 matesa. Eshte ky nje investim i Bashkise dhe ndërmarrjes se ujesjellesit:

Kjo malesore beson se furnizimi me uje do te permiresohet, pas këtij investimi. Gjithesesi, e ka nje paralajmërim per pergjegjesin e zones, nese, larg qofte, ndodhe e kundërta:

Drejtori i Ndermarrjes se Ujesjellesit te Malesise se Madhe, Ndoc Prela, thote se jo vetem qe kjo ndërhyrje do te rezultojnë e suksesshme, por shume shpejt ky projekte do te vazhdoje edhe ne disa fshatra te tjere:m

Rrjeti i ujesjellesit te Koplikut te Siperm kishte degraduar, pasi ishte instaluar 45 vite me pare, qershor 1973 kur ketu u be edhe festa e ujit e pati marr pjese edhe vete Enver Hoxha, dhe qe me pas u kendua kenga “Gezimi i Ujit, Eshte Gezimi i Jetes”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here