Dita nderkombetare e Muzeve, Sokoli: Çdo feste zyrtare, hyrja ne muze falas

0
725

 

Çdo feste zyrtare, do te shoqerohet me hyrje falas ne muzete dhe sitet arkeologjike te vendit. Pas 1 majit, edhe gjate te premtes ne diten nderkombetare te muzeve, hyrjet kane qene falas.

Menaxhimi i muzeve eshte ne varesi te bashkive, qe do te thote se jane keto te fundit te cilat duhet te bejne politika favorizuese per terheqjen e turisteve.

Dita Ndërkombëtare e Muzeve ka filluar të përkujtohet për herë të parë në Shqipëri në vitin 2005. Ministria e Kulturës nëpërmjet rrjetit kombëtar të muzeve të përbërë nga muze historikë, arkeologjikë, etnografikë e tipologjikë. Synimi i kesaj dite eshte kushtimi i vemendjes ndaj muzeve, kushteve te tyre si dhe promovimit ne prag te sezonit turistik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here