Bizneset prane liqenit, nuk filtrojne ujrat e zeza, Behari: Jane paralajmeruar, pas dates 1 qershor pezullohen aktivitetet

0
705

 

Bizneset prane lumenjve, liqenit apo ne bregdet pas 1 qershorit nese nuk kane marre masa per te ndalur shkarkimin e ujrave te zeza, do te perballen me penalitete, qe shkojne deri ne mbyllje te aktivitetit. Inspektoret e mjedisit kane zbarkuar ne terren, ku kjo periudhe po sherben per ndergjegjesimin e tyre, per te nisur me pas me zbatimin e ligjit. Nisma eshte ndermarre nga ministria e mjedisit, pas nje sere ankesah te shkuara ne drejtim te saj.

Behri ben me dije se bashkite do te jene te monitoruara per pastrimin e mjedisit, jo vetem ne Velipoje por edhe ne zonat turistike te Razmes, Thethit dhe Shirokes

Aktualisht ne baze edhe te urdherit te ministrise se mjedisit, ISHPM, ka 3 grupe kontrollesh ne terren, me qellim qe te kete nje mbarevajtje pozitive gjate sezonit turistik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here