Dita nderkombetare e parqeve, qytetaret: Shkodres i mungojne ambjente te tilla

0
892

 

24 maji shenon diten nderkombetare te parqeve. Shkodra mbetet ende shume larg pritshmerive per ambjente relaksuese dhe ç’lodhese. Qytetaret me se shumti kete e ndjejne tek femijet, pasi per te plotesuar deshirat e tyre argetuese, ata thone se detyrohen t’i dergojne ne lokale, ku ka lojra.

Disa here eshte ngritur ky problem, por serish mbetet nje ze i padegjuar nga institucionet ne Shkoder. Dita Evropiane e Parqeve u promovua për herë të parë në vitin 1999, me qëllim rritjen e profilit të zonave të mbrojtura evropiane dhe gjenerimin e mbështetjes publike për qëllimet dhe punët e tyre. Kjo ditë festohet veçanërisht në qytetet e mëdha të Evropës, ku parqet shërbejnë si “mushkëritë e qytetit” si pasojë e përqëndrimit të lartë të trafikut, të industrisë dhe zhurmës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here