Perveç inspektoratit te ruajtjes se pyjeve,  funksionon edhe sistemi i kamerave vëzhguese per ruajtjen e pyjeve. Ne territorin e Qarkut te Shkodres deri tani jane kamerat e vëzhgimit jane instaluar ne dy pika, tek Ura e Mesit per te kontrolluar rrugen e Shllakut si dhe ne Koplik te Siperm per te kontrolluar rrugen e Razmes dhe te Boges. Ato funksinojne 24 ore panderprerje qe kontrollohen nga salla qendrore te Drejtorise se Pergjithshme te Pyjeve ne Tirane, e cila koordinon me inspektoratet ne qarqe.

Ky sistemin vëzhgimi ka dhene efekt pozitiv qe ne ditet e para te instalimit, pasi ka ndihmuar per te identifikuar automjetet qe kane transportuar lende drusore nga prerje te paligjshme ne pyje:

Dokumentimi filmik i ketij sistemi, eshte i pakontestueshem nga kundravajtesit, pasi funksionon sipas kritereve ligjore:

Siperfaqja e pyjeve ne Qarkun e Shkodres arrine ne 250 mije hektare, qe perfshine Puken,  Fush Arrezin , Shllakun, Dukagjinin, dhe Malesia e Madhe. Nisur nga kjo shpërndarje, se shpejti do shtohen kamrat e vëzhgimit te pyjeve edhe ne Puke, Dukagjin dhe Kelmend.

LEAVE A REPLY